Vraždu Kuciaka si mal objednať Kočner, vypovedal jeden z obvinených

TA3 SITA
3.10.2018 23:12

Jeden z obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej podnikateľ z Komárna Zoltán Andruskó vypovedal, že vraždu si objednal podnikateľ Marián Kočner. Denníku N to potvrdili zdroje z prostredia vyšetrovania. Mariána Kočnera vzápätí eskortovali z bratislavského Justičného paláca do väznice v Leopoldove.

Zbierajú dôkazy

Marián Kočner z objednávky vraždy obvinený nie je, uvádza ďalej portál a polícia teraz údajne zbiera ďalšie dôkazy proti nemu. Zoltán Andruskó vo svojej výpovedi uviedol, že to, že si vraždu objednal Marián Kočner, mu povedala ďalšia z obvinených Alena Zsuzsová, ktorá sa s objednávkou vraždy Kuciaka obrátila naňho. Vraždu mal vykonať Tomáš Szabó a doviezť na miesto ho mal Miroslav Marček.

Zoltán Andruskó je zatiaľ jediný, ktorý svedčí a spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní. Je veľmi pravdepodobné, že si tak zníži svoj trest za spoluprácu na vražde o niekoľko rokov, uvádza portál Denníka N. Podnikateľ Marián Kočner sa Kuciakovi vyhrážal na jeseň minulého roka, hrozil mu, že naňho bude hľadať špinu. Kuciak naňho podal trestné oznámenie, polícia sa tým najskôr dlho nezaoberala, potom rozhodla, že nešlo ani o priestupok.

So sťažnosťou neuspel

Podnikateľa Mariána Kočnera zatkli v júni pre podozrenie z falšovania zmeniek voči televízii Markíza. Odvtedy je vo väzbe. Po troch mesiacoch si dal žiadosť o prepustenie, ale Najvyšší súd SR rozhodnutie, že tam má zostať, potvrdil. Neuspel ani so sťažnosťou na Ústavnom súde SR.

Tomáša Szaba, Miroslava Marčeka a Zoltána Andrúska zatkla polícia pred týždňom vo štvrtok v Kolárove. Deň nato zatkla v Komárne aj Alenu Zsuzsovú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok