Zadržali podozrivých z vraždy mladého poslanca zo Žiaru

TA3 TASR
3.10.2018 08:25

Dve osoby podozrivé z úkladnej vraždy žiarskeho mestského poslanca Mareka Rakovského, ktorá sa stala ešte v roku 2013, zadržali policajti Národnej protizločineckej jednotky NAKA v súčinnosti s útvarom osobitného určenia v skorých ranných hodinách vo Veľkom Krtíši počas akcie Tornádo.

"Po zadržaní boli vykonané dve domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov," uviedol v oficiálnom stanovisku na sociálnej sieti riaditeľ protizločineckej jednotky NAKA Branislav Zurian s tým, že súčasne sa vykonávajú ďalšie procesné úkony.

Pri vražde bol podľa jeho slov použitý nástražný výbušný systém umiestnený na spodnej časti vozidla poslanca. Počas riadenia vozidla došlo k jeho výbuchu, následkom ktorého utrpel Rakovský zranenia, ktorým na mieste podľahol.

"Vďaka precíznej práci, ktorá nepoľavila ani po piatich rokoch, protizločinecká jednotka NAKA dnes v ranných hodinách zadržala dve osoby podozrivé z úkladnej vraždy," informovala polícia. Vozidlo s 29-ročným poslancom Marekom Rakovským vybuchlo v roku 2013 v Žiari nad Hronom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok