Bratislavčania môžu tri týždne zadarmo cestovať električkou Bombardier

TA3, TASR
30.5.2012 20:31

Moderná električka vyrobená vo viedenskej pobočke kanadskej spoločnosti Bombardier bude tri týždne zadarmo voziť obyvateľov hlavného mesta SR. V skúšobnej prevádzke, ktorá potrvá od 31. mája do 20. júna.

Bratislavčania môžu tri týždne zadarmo cestovať električkou Bombardier
TA3

"Tak, ako sa podarilo do Bratislavy priniesť nové autobusy, potrebujeme obnoviť park aj v segmente trolejbusov a električiek. Teda v tej časti dopravy, ktorá má tvoriť základ verejnej dopravy," skonštatoval na dnešnej tlačovej konferencii primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD).
Električku vyrobila viedenská pobočka pre španielske Alicante a do Bratislavy ju priviezli ešte v apríli. V hlavnom meste bude jazdiť počas skúšobnej prevádzky po všetkých radiálach, aby ju mohli vyskúšať všetci obyvatelia.

Mesto ju od spoločnosti získalo bezplatne a chce si takto otestovať, ako budú električkuvnímať Bratislavčania. Aj na základe podnetov a názorov od ľudí sa rozhodne, či predstavitelia mesta vypíšu súťaž na nákup takýchto moderných električiek. "Budeme o tom diskutovať v mestskom zastupiteľstve a budeme diskutovať o tom ako pripraviť medzinárodný transparentný tender," dodal Ftáčnik. Mesto zároveň pripravuje rokovania s ministerstvom dopravy o tom, či možno získať financie na takýto projekt z európskych fondov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok