Mihál: Kampaň sa začala, daňovo-odvodová reforma neprejde

TASR
13.10.2011 12:34

Na Slovensku sa v stredu začala predvolebná kampaň do Národnej rady SR. Akýkoľvek zákon, ktorý by mohol nejakým zásadným spôsobom ovplyvniť dianie na Slovensku, preto v parlamente prijatý nebude.

Mihál: Kampaň sa začala, daňovo-odvodová reforma neprejde

Myslí si to minister práce, sociálnych vecí a rodiny Jozef Mihál (SaS). "Takto to už v predvolebnom boji býva. Jednotlivé strany, aj tie, ktoré sa tvária ako partnerské, medzi sebou súperia viac či menej otvorene. Takže nie je možné očakávať, že okrem štátneho rozpočtu v parlamente prejde nejaký zásadnejší návrh," konštatoval.

Mihál aj ďalší ministri SaS, ktorí prišli medzi novinárov po mimoriadnom rokovaní vlády, však avizovali, že liberáli štátny rozpočet pri hlasovaní podporia. Na zasadnutí vlády dnes aj oni podporili skrátenie volebného obdobia Národnej rady SR. Šéf rezortu práce túto podporu podmieňuje tým, aby rozpočet bol predložený do Národnej rady SR v podobe, ktorú koalícia schválila spoločne. "Je to koniec daňovo-odvodovej reformy," dodal.

Ministri SaS aj dnes odmietli úvahy o tom, že by mohli z vlády odstúpiť. Šéf rezortu obrany Ľubomír Galko však priznal, že sa už v súčasnej vláde necíti dobre. "Myslím si, že tie kroky, ktoré sa dnes dejú a ktoré sa budú v najbližšom období diať, neboli zmanažované za posledné dni," vysvetlil podpredseda SaS Galko.

Ten dnes podľa vlastných slov vládnym kolegom ironický poďakoval za to, že tak "urýchlene našli dohodu" s opozičnou stranou Smer-SD. "Pán minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda (SDKÚ-DS) povedal, že berie späť svoje slová o tom, že mu je ľúto, že táto vláda končí, po tejto mojej poznámke," priblížil Galko.

Vláda dnes odsúhlasila skrátenie volebného obdobia parlamentu. To sa skončí 10. marca 2012, kedy by sa mali konať predčasné voľby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok