Tisícky protestovali proti zmene názvu krajiny, polícia použila slzný plyn

TA3 TASR
9.9.2018 00:36

Grécka polícia použila v sobotu proti demonštrantom v Solúne na severe krajiny slzný plyn. Demonštrácia proti dohode o zmene názvu Macedónska sa začala pred očakávaným prejavom premiéra Alexisa Tsiprasa a podľa polície sa jej zúčastnilo zhruba 15 000 ľudí.

Rýchlo ich rozohnali

Polícia na severe Grécka musela pacifikovať extrémnych ľavicových demonštrantov v blízkosti medzinárodného veľtrhu, kde premiér Alexis Tsipras hosťuje amerického ministra obchodu.

Polícia protestujúcich rýchlo rozohnala z námestia pri medzinárodnom výstavisku v Solúne. Dve ďalšie demonštrácie - prvá so 6.000 demonštrantmi z odborovej centrály PAME blízkej gréckym komunistom a druhá s približne 7.000 účastníkmi z ďalších odborových zväzov - sa v sobotu večer skončili bez incidentu.

Použili slzný plyn

Grécki nacionalisti protestujúci proti vládnej dohode o ukončení sporu o názov susedného Macedónska však zostali na nábreží. Polícia musela použiť slzný plyn, keďže niektorí z demonštrantov hádzali na policajtov kamene a iné objekty.

Na obchodnom veľtrhu mal príhovor americký minister obchodu Wilbur Ross. Po ňom mal vystúpiť so zásadným prejavom premiér Tsipras, ktorý mal ohlásiť nové dávky a zníženie daní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok