Prvé priečky kráľovskej etapy Vuelty zostali bez Sagana

TA3 TASR
5.9.2018 17:24

Taliansky cyklista Alessandro de Marchi sa stal víťazom kráľovskej 11. etapy 73. ročníka Vuelty. Na 207,8 km dlhej trati z Mombuey do Ribeiry Sacra triumfoval s náskokom 25 sekúnd pred Kolumbijčanom Johnatanom Restrepom.

Tretí skončil de Marchiho krajan Franco Pellizotti. Červený dres pre lídra celkovej klasifikácie si udržal Brit Simon Yates. Na jazdcov čakala v stredu v Galícii trasa s kopcovitým profilom so štyrmi horskými prémiami a zvlneným záverom. Počas stúpania na druhú prémiu na Alto de Covelo pre zdravotné problémy odstúpil z pretekov víťaz šiestej etapy Francúz Nacer Bouhanni z tímu Cofidis.

Sto kilometrov pred cieľom sa na čele vytvorila deväťnásťčlenná skupina, v ktorej nechýbali Bouhanniho krajan Thibaut Pinot, Poliak Rafal Majka či Juhoafričan Ryan Gibbons. Vedúca skupina si vypracovala štyriapolminútový náskok a Pinot bol v tej chvíli virtuálnym lídrom celkového poradia. Pelotón začal postupne zrýchľovať a najmä vďaka aktivite jazdcov stajne Movistar na čele s Kolumbijčanom Nairom Quintanom znížil stratu na únik na tri minúty.

Vysoké tempo okresalo zloženie hlavného poľa a viacerí elitní špurtéri vrátane slovenského reprezentanta Petra Sagana stratili kontakt s "balíkom". Pred poslednou horskou prémiou nastúpil De Marchi, ktorého 20 km pred cieľom dostihol Restrepo. Obaja si vypracovali 59-sekundový náskok. De Marchi sa na poslednom stúpaní odpútal od Restrepa a získal tretí etapový vavrín na Vuelte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok