Sagan patril medzi favoritov, v závere ho zdolal len Viviani

TA3 TASR
4.9.2018 17:58

Peter Sagan finišoval druhý v 10. etape 73. ročníka Vuelty. Jazdca stajne Bora-Hansgrohe zdolal na 177 km dlhej trati zo Salamanky do Fermoselle v záverečnom špurte iba Talian Elia Viviani (Quick-Step).

Na treťom mieste skončil Vivianiho krajan Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo). Po voľnom dni čakala na pelotón nenáročná previerka, ktorú podľa predpokladov dostali pod kontrolu šprintérske celky. Pelotón nechcel pustiť dopredu početnú skupinu. Túto situáciu dokázal najskôr využiť iba Jesus Ezquerra (Burgos-BH) a domáci cyklista jazdil pomerne dlhú dobu na čele pretekov sám. Neskôr sa k nemu pridal Portugalčan Tiago Machado (Kaťuša-Alpecin) a dlho si udržiavali približne dvojminútový náskok.

Na čele pelotónu pracovali najaktívnejšie tímy Quick-Step Floors a Cofidis, ku ktorým sa pridala aj Bora-Hansgrohe a tieto stajne kontrolovali priebeh pretekov. Približne 40 km pred cieľom začal pelotón postupne zrýchľovať a náskok vedúcej skupiny sa zmenšoval.

O desať km neskôr hlavné pole únik zlikvidovalo. Horskú prémiu tretej kategórie na Alto de Fermoselle s dĺžkou 4,9 km a priemerným sklonom 5,3 % získal Španiel Alejandro Valverde (Movistar). Dvadsať km pred páskou sa ešte pokúsil zaútočiť domáci Diego Rubio (Burgos-BH), no pelotón si ho ustrážil a rozhodovalo sa v záverečnom špurte. Cieľom prešiel ako prvý Viviani, pre druhé miesto si po tretí raz v tohtoročnej Vuelte došpurtoval Sagan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok