Moravou sa prehnala silná búrka, domy a cesty zaplavilo bahno

TA3 TASR
2.9.2018 13:55

Nánosy bahna v domoch, zaplavené byty, pivnice a garáže, rozbité strechy, uviaznuté autá na cestách zaplavených vodou s bahnom. Takto by sa dala zhrnúť situácia v Moravskosliezskom kraji po silných búrkach.

Moravou sa prehnala silná búrka, domy a cesty zaplavilo bahno
ČTK, ilu

Hasiči v Zlínskom kraji zasahovali od sobotňajšieho podvečera do nedeľného rána viac ako dvadsaťkrát. "Sú hlásené škody na majetku, našťastie k zraneniu osôb nedošlo," povedal pre Novinky.cz v nedeľu ráno hovorca zlínskych hasičov Roman Žemlička.

Pivnice zaplavila voda v meste Hulín v okrese Kroměříž. Voda napríklad pre upchaté potrubie stúpala až medzi postele obyvateľov hospicu v obci Malenovice pri Zlíne. V Olomouckom kraji hasiči zasahovali najviac v okrese Přerov a oblastiach miest Olomouc a Prostějov. Odčerpávali tam vodu zo zatopených domov, presúvali bahno z komunikácií alebo zabezpečovali odkrytú strechu.

V dôsledku silnej búrky museli od sobotňajšieho popoludnia do nedele rána vychádzať hasiči aj v Moravskosliezskom kraji. Zo 16 výjazdov to boli v troch prípadoch požiare. Českí meteorológovia vydali varovanie, že intenzívne a výdatné zrážky hrozia na Morave a v južných Čechách až do pondelka večera. Celkovo za tri dni môže v týchto miestach spadnúť 60-120 litrov vody na meter štvorcový. V nedeľu popoludní a večer sa majú obyvatelia pripraviť na silné búrky, ktoré môžu sprevádzať prívalové zrážky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok