Voda zaplavila cesty i nemocnicu, pacientov museli presúvať

TA3 TASR HaZZ SITA
2.9.2018 07:19

Bratislava sa spamätáva po výdatných dažďoch, ktoré okrem dopravy obmedzili aj prevádzku ružinovskej nemocnice. Silná búrka znemožnila chod centrálneho príjmu, kde dažďová voda prenikla do suterénu a obmedzila tak prevádzku výťahov.

Pacienti, ktorí si vyžadovali akútnu hospitalizáciu, personál odkláňal do nemocnice na Kramároch alebo do Petržalky, informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská. "Na mieste celú noc zasahovali hasiči, ktorí dažďovú vodu odčerpávali, momentálne práce pokračujú i naďalej, tak, aby mohli byť všetky priestory aj výťahy uvedené do plnej prevádzky v čo najkratšom čase," dodala hovorkyňa. Hasiči však nemali počas noci plné ruky práce iba v Ružinove. V súvislosti s mohutným dažďom zasahovali za ostatných 24 hodín viac ako 100-krát. Najviac výjazdov zaznamenali v Bratislavskom kraji, kde zasahovali 67-krát.

Najčastejším dôvodom výjazdov bolo odčerpávanie vody zo zatopených priestorov a cestných komunikácií a odstraňovanie popadaných stromov zo zaparkovaných vozidiel. Zaplavený bol aj novootvorený podchod na bratislavskom Trnavskom mýte, električky nepremávali na Zlaté Piesky a do Ružinova. Odklonené boli aj trasy trolejbusov.

Pre okresy Bratislava, Malacky, Pezinok a Senec dokonca v noci platila výstraha tretieho stupňa. Výstraha pre šesť okresov - Senicu, Malacky, Pezinok, Bratislavu, Senec a Dunajskú Stredu platí aj dnes od 19:00 do pondelka 8:00. SHMÚ vydal pre tieto okresy výstrahu pred búrkou prvého stupňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok