Zatopené Trnavské mýto a cesty pod vodou. Bratislavu zaskočila búrka

TA3 TASR IMHD
1.9.2018 19:50

Bratislavu zasiahlo niekoľko zrážkových vĺn. Po tej poslednej, ktorá priniesla intenzívny lejak, zostali viaceré ulice a cesty pod vodou. Informuje o tom webstránka imeteo.sk, podľa ktorej lejaky budú pokračovať.

Najviac napršalo v Rači

"Najviac napršalo v Rači, a to až 85 mm. Koliba eviduje vyše 70 mm. Staré Mesto a Petržalka viac ako 50 mm. Ďalšie zrážky ešte len prídu. Z Maďarska postupuje na Slovensko ďalšia zrážková vlna a búrky nad Bratislavou sa stále regenerujú," uvádza portál.

20180901-dazd2551420_7f000001-d702-8372.jpg

Počasie na Slovensku podľa webstránky ovplyvňuje studený front a tvoria sa výrazné búrky. "Najhoršia situácia je v Bratislave, kde už niekoľko desiatok minút vystrájajú veľmi intenzívne búrky," píše portál s tým, že hlavnému mestu spôsobujú intenzívne búrky problémy.

Nový podchod zatopilo

"Zatopený je napríklad podchod pri Kuchajde. Zaplavilo aj podjazd na Gagarinovej ulici. MHD tak jazdí odklonom. Odklonená je aj linka číslo 50. V Bratislave sa totiž nachádzajú viaceré úseky, ktoré sú zaliate vodou a hasiči tak majú plné ruky práce," opisuje imeteo.sk.

Problémy spôsobila búrka aj na Trnavskom mýte. Novozrekonštruovaný podchod na Trnavskom mýte zaplavilo. Podľa portálu imhd.sk je už opäť funkčný.

Pre búrky platí v okresoch Bratislava, Senec, Pezinok a Malacky výstraha tretieho stupňa. Z pôvodnej druhej ju zvýšil Slovenský hydrometeorologický ústav, podľa ktorého tu môže spadnúť až 90 mm zrážok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok