Objasnili tajomstvo lode duchov, na palube neboli ľudia ani náklad

TA3 ČTK
1.9.2018 18:33

Barmské úrady rozlúštili záhadu obostierajúcu kontajnerovú loď, na palube ktorej nebol žiadny náklad ani posádka. Plavidlo duchov, ako o lodi píšu médiá, za sebou pôvodne ťahal indonézsky vlečný čln. V nepriaznivom počasí sa ho však rozhodol zbaviť, informoval server BBC.

Objasnili tajomstvo lode duchov, na palube neboli ľudia ani náklad
facebook.com/yangonpolice

Prevádzkyschopná loď dlhá 177 metrov uviazla tento týždeň na plytčine v oblasti Rangúnu, kde ju objavili miestni rybári. Na palube nebola ani posádka, ani náklad. Loď sa volá Sam Ratulangi PB 1600 a bola vyrobená v roku 2001.

Príslušníci barmského námorníctva, ktorí sa na plavidlo nalodili, zistili, že v prednej časti sú dve laná. Z toho usúdili, že "loď duchov" pôvodne ťahal remorkér.

Onedlho skutočne objavili asi 80 kilometrov od pobrežia Barmy ťažnú loď s názvom Independence s trinástimi indonézskymi námorníkmi na palube. Od nich sa dozvedeli, že ich plavidlo "loď duchov" tiahlo od 13. augusta a malo v úmysle ju doviezť až do továrne v dokoch v Bangladéši. Počas búrky sa však niekoľko lán pretrhlo a námorníci sa preto rozhodli loď pustiť na voľné more.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok