Pápež sa rozhovoril o gejoch a lesbách, ich rodičom dal rady

TA3 TASR
27.8.2018 08:54

Pápež František na záver návštevy Írska v nedeľu vyhlásil, že rodičia homosexuálnych detí by nemali svojich potomkov odsudzovať, ignorovať ich sexuálnu orientáciu ani ich vyhadzovať z domu. Mali by sa s nimi radšej modliť, rozprávať a snažiť sa ich pochopiť.

Pápež sa rozhovoril o gejoch a lesbách, ich rodičom dal rady
SITA/AP

Pápež po ukončení Svetového stretnutia rodín, ktoré sa minulý týždeň konalo v Írsku, uviedol pred novinármi: "Vždy existovali homosexuáli a ľudia s homosexuálnymi sklonmi." František dostal od novinárov otázku, čo by povedal otcovi, ktorého dieťa sa práve priznalo k homosexualite. František odpovedal, že by najprv navrhol modlitbu. "Neodsudzujte dieťa. Veďte s ním rozhovor. Chápte ho, dajte mu priestor, aby sa mohol či mohla vyjadriť."

Pápež dodal, že možno bude potrebné vyhľadať psychiatrickú pomoc, ak sa u dieťaťa začnú prejavovať "znepokojujúce" vlastnosti či stránky, ale niečo iné je, ak sa k homosexualite prizná dospelý človek. Pápež vyzval rodičov, aby nereagovali mlčaním. "Ignorovanie dieťaťa s týmito sklonmi poukazuje na nedostatočné plnenie úlohy materstva či otcovstva." Hlava rímskokatolíckej cirkvi upozornila: "Toto dieťa má právo na rodinu. A na rodinu, ktorá ho neodvrhne."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok