Diaľnicou v talianskom historickom meste otriasol masívny výbuch

TA3 TASR SITA
6.8.2018 15:39

Talianske orgány korigovali smutnú bilanciu obetí explózie cisternového kamióna na diaľnici neďaleko letiska talianskeho mesta Bologna smerom nadol. Znamená to, že v súlade s pôvodnou informáciou prišla o život len jedna osoba, a nie ako neskôr informovali kompetentní dve osoby.

Počet zranených prevyšuje šesť desiatok, viacerí z nich sú v nemocniciach vo vážnom stave. Z videozáznamu, ktorý medzičasom zverejnila talianska polícia, je zrejmé, že vodič cisterny narazil krátko pred nešťastím v kolóne do iného kamióna a istý čas po vzbĺknutí plameňov došlo k mohutnej explózii. To už bol inkriminovaný úsek diaľnice, našťastie, evakuovaný.

Po výbuchu vozidla došlo k reťazovej reakcii, k viacerým výbuchom v okolí, sčasti aj iných motorových vozidiel, ktoré vzplanuli po tom, čo na ne dopadli horiace kusy explodovaného kamióna, ale aj ku kolapsu časti diaľničného mosta. Podľa televízneho kanála TRC došlo i k výbuchu reštaurácie, pred ktorou bolo zaparkované motorové vozidlo. Explózia rozbila okenné tabule, mnohí sa domnievali, že došlo k zemetraseniu, istý muž hovoril zasa o možnom atentáte.

Koordinátor zásahu hasičov na mieste nešťastia hovoril o mimoriadne silnej tlakovej vlne. Ich prácu značne sťažovali vysoké teploty. Výbuchy na autostráde, ktorá vedie pri Bologni pozdĺž tamojšieho letiska, ani na jednom z neďalekých parkovísk, nenarušili prevádzku vzdušného prístavu. Polícia dočasne hermeticky uzavrela viacero cestných komunikácií. Vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k tragickému nešťastiu, je v plnom prúde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok