USA reagovali na Madura: Na údajnom atentáte sme sa nepodieľali

TA3 TASR
5.8.2018 20:53

Poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Bolton poprel akúkoľvek účasť Spojených štátov na údajnom pokuse o atentát na venezuelského prezidenta Nicolása Madura, ku ktorému došlo v sobotu počas Madurovho prejavu v metropole Caracas.

USA reagovali na Madura: Na údajnom atentáte sme sa nepodieľali
SITA/AP

"Môžem jednoznačne povedať, že americká vláda sa na tomto (pokuse o atentát) nijako nepodieľala," uviedol Bolton pre televíziu Fox News. Podľa Boltona za výbuchom "môže byť veľa vecí" vrátane "zámienky, ktorú zorganizoval sám Madurov režim".

Prezident Maduro z pokusu o jeho likvidáciu priamo Spojené štáty neobvinil. Podľa Madura je za útok zodpovedný kolumbijský prezident Juan Manuel Santos ako aj bližšie nešpecifikované osoby v meste Miami v americkom štáte Florida. Amerického prezidenta Donalda Trumpa Maduro žiada, aby týchto teroristov zatkol. Bolton v reakcii na to povedal, že ak má venezulská vláda pre nich informácie na predloženie, ktoré dokazujú porušenie amerického trestného práva, na prípad sa seriózne pozrú.

K údajnému pokusu o atentát na Madura došlo v sobotu v Caracase počas jeho prejavu pri príležitosti 81. výročia vzniku venezuelskej Národnej gardy. Maduro sa práve prihováral stovkám zoradených príslušníkov gardy, keď došlo k viacerým explóziám údajne spôsobeným dronmi nesúcimi výbušniny. Pri útoku, ktorý hovorca venezuelskej vlády Jorge Rodríguez označil za pokus o zavraždenie Madura, utrpelo zranenia sedem príslušníkov Národnej gardy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok