Ľudia pochodovali aj za rodinu, poukázali na lásku otca a mamy

TA3 SITA TASR
14.7.2018 16:08

Rodiny s malými deťmi a červenými balónmi, seniori, manželia, kňaz i mníšky sa dnes zúčastnili pochodu Hrdí na rodinu v hlavnom meste Bratislave. S mottom Príď posvietiť! prišli účastníci ukázať, že deti túžia po láske otca a mamy. Tento pochod sa začal o 14:30 a z Hodžovho námestia smeroval na Námestie slobody a koniec organizátori naplánovali v Medickej záhrade.

Ľudia pochodovali aj za rodinu, poukázali na lásku otca a mamy
SITA/Ľudovít Vaniher

Poďakovanie mamám a otcom

Ľudia mali na sebe červene tričká s nápismi Otca mamu deťom, Mama a tato navždy a objavilo sa aj heslo Rodina je úžasná a výnimočná. Na Hodžovom námestí bolo aj pódium, z ktorého sa ľudom prihovárali hudobníci a spievali piesne o rodine, mame, otcovi a deťoch. Podľa organizátora Antona Chromíka prišlo dnes rodinu podporiť približne štyri až päťtisíc ľudí. Téma rodiny je podľa neho stále aktuálna. „Ak vám bude počas jedného dňa v roku chýbať otec alebo mama, bude nám to vadiť. Deti potrebujú naše otcovstvo i materstvo,“ povedal Chromík.

 

Pochod prišiel podporiť aj Peter z Bratislavy. Podľa neho je dobré, že túto akciu organizujú. „Prišiel som sem, pretože tradičnú rodinu treba chrániť. Rodina je základ spoločnosti,“ spomenul s tým, že dnešný Dúhový PRIDE Bratislava, ktorý upozorňuje na nenaplnené základné práva a slobody, vrátane uznania partnerstiev LGBT komunity, nepodporuje. „Som konzervatívny, neuznávam ani spolužitie muža s mužom. Veľmi by som sa hanbil, neviem si to predstaviť,“ poznamenal a dodal, že deti sú najviac ohrozenou skupinou, pretože sa môžu dostať do opatery páru rovnakého pohlavia.

Neopodstatná diskriminácia je zlá

Podľa Igora z Bratislavy je pochod Hrdí na rodinu zbytočný, pretože proti rodine nikto nič nemá. „Rodina je všade podporovaná. Proti čomu protestujú? Má niekto niečo proti rodine? Protestujú proti homosexuálom a vadí im, že homosexuáli chcú žiť spolu tak, ako všetci ostatní ľudia,“ uviedol. „Homosexuáli musia pochodovať preto, aby si ľudia uvedomili, že ich orientácia je vrodená a nemôžu za to, že sa zamilujú do rovnakého pohlavia,“ doplnil. Pochodu za rodinu sa dnes zúčastnili aj mladí manželia Marek a Veronika z Bratislavy. „Manželstvo muža a ženy je hodnota, ktorú sa oplatí podporiť. Predstavuje jednotku, ktorá je základom stability celej spoločnosti,“ poznamenal Marek.

Cieľom 7. ročníka pochodu Hrdí na rodinu, podľa organizátorov Antona Chromíka a občianskeho združenia Pastor bonus, nie je protestovať, ale ukázať, že deti túžia po láske otca a mamy. Chcú vydať svedectvo o tom, že otec a mama sú pre deti to najlepšie, ich láska je pre ne nenahraditeľná. K tomu, či je náhoda, že sa aj tento ročník podujatia bude konať v rovnaký deň ako Dúhový PRIDE, sa organizátori pochodu Hrdí na rodinu konkrétne nevyjadrili. "Nemáme žiadny záujem provokovať. Máme záujem o pokoj v spoločnosti, nechceme rozdeľovať spoločnosť, chceme spájať. Máme žehnajúci postoj voči ľuďom, ktorí sú týmto spôsobom cítiaci,“ konštatoval spoluorganizátor Marek Nikolov zo Spoločenstva Dobrého pastiera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok