Francúzsko po výhre nad Belgickom smeruje do finále MS

TA3 SITA
10.7.2018 22:01

Francúzski futbalisti sa prebojovali do finále majstrovstiev sveta v Rusku, v utorok v Petrohrade zdolali Belgičanov 1:0. O víťazný gól sa postaral v druhom polčase Samuel Umtiti - stopér FC Barcelona v 51. min zužitkoval rohový kop Antoina Griezmanna a poslal "galského kohúta" do finále.

Francúzsko po výhre nad Belgickom smeruje do finále MS
SITA/AP

Belgičania nedokázali svojmu súperovi oplatiť prehru spred 32 rokov, v zápase o tretie miesto prehrali po rozstrele zo značky 11 m. Vyradenie ich môže mrzieť o to viac, že na šampionáte v Rusku zakopli vôbec po prvý raz. Celkovo utrpeli prvý nezdar po takmer dvoch rokoch.

Francúzsko si zahrá o titul tretíkrát v histórii. Naposledy v Nemecku 2006 podľahlo v rozstrele Taliansku, predtým sa na domácom šampionáte v roku 1998 tešilo z triumfu - dosiaľ jediného, keď zdolalo Brazíliu. Vtedy bol pri tom, ako kapitán, súčasný tréner Didier Deschamps. Jeho zverenci sa v nedeľu 15. júla v moskovských Lužnikách stretnú s víťazom stredajšieho druhého semifinálového zápasu Chorvátsko - Anglicko, zdolané mužstvo o deň skôr v Petrohrade zabojuje s Belgickom o konečnú tretiu priečku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok