Ružový vlak ikonickej kreslenej postavičky predstavili v Japonsku

TA3 TASR
30.6.2018 18:25

Západojaponská železničná spoločnosť vypravila na trať dve vlakové súpravy triedy šinkanzen, ktorých dizajn bol zmenený v štýle ikonickej postavičky Hello Kitty. Ružové vlaky budú jazdiť tri mesiace na trati medzi mestami Osaka a Fukuoka a spájať tak západ a juh krajiny.

Ružový vlak ikonickej kreslenej postavičky predstavili v Japonsku
SITA/AP

Zmenili aj interiér

Kreslená postavička Hello Kitty vznikla v roku 1974 ako súčasť japonskej popkultúry kawaii. Podľa svojich tvorcov jej prvoradou úlohou je byť roztomilá, pričom jej fanúšikmi vonkoncom nie sú len deti, napísala agentúra AP.

Interiéry boli zmenené len v prvých dvoch vagónoch vlakovej súpravy: podľa vopred zverejnených informácií sú v nich ružové koberce s motívom typických mašlí. Opierky na hlavu i okná tiež zdobia motívy Hello Kitty. Vo vagóne nechýba ani fotokútik či obchod so suvenírmi.

Na vlak čakali stovky fanúšikov

Vjazd týchto šinkanzenov do stanice neoznamuje obvyklá znelka, ale motív typický pre Hello Kitty. Ako informovala AP, na železničnej stanici v Osake čakali v sobotu na vlak Hello Kitty stovky fanúšikov, ktorí 16-minútovú prestávku využili na prehliadku ružových vagónov i fotografovanie.

Cieľom celého projektu je oživenie a podpora regiónov na západe Japonska. V ružovom šinkanzene je aj možnosť pozrieť si výstavu o zaujímavostiach tejto časti krajiny.

Témy: Japonsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok