Závidí mu nejedno dievčatko. Expolicajt má najväčšiu zbierku Hello Kitty

TA3 ČTK
7.7.2017 06:54

Najväčšiu zbierku predmetov nejako súvisiacich s japonskou komiksovou postavičkou Hello Kitty nevlastní žiadne dievčatko, ani dievča dávno odrastené, ale policajt vo výslužbe.

Závidí mu nejedno dievčatko. Expolicajt má najväčšiu zbierku Hello Kitty
SITA/AP

Šesťdesiatsedemročný Masao Gundži má toto prvenstvo potvrdené v Guinnessovej knihe rekordov od novembra minulého roka. "Kitty je láska môjho života," zveril sa v týchto dňoch agentúre AFP. Muž, ktorý celý pracovný život strávil nahánačkou za zločincami sa zároveň venoval na kriminalistu pomerne nezvyčajnému koníčku. Vo svojom dome na predmestí Tokia stihol nazhromaždiť viac ako 5000 najrôznejších artefaktov, ktoré majú spolu odhadovanú hodnotu 30 miliónov jenov.

Zbierkou sa už dávno nekochá len sám - domácnosť premenil v múzeum hojne navštevované turistami. Prvýkrát sa roztomilá mačička s povestnou mašličkou na hlavičke, symbol japonskej popkultúry kawai, objavila v Japonsku v roku 1974. Hello Kitty spoločnosti Sanrio prvýkrát ozdobila skromnú peňaženku, potom sa rozšírila na všetko, čo je len trochu mysliteľné: jej hlavička sa objavuje po celom svete na 50.000 rôznych druhoch výrobkov, počnúc obyčajnú gumou a končiac palubou lietadla, cez elektroniku, perá a dokonca obojky pre psov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok