Zadržali muža, ktorý mal strieľať na koscov. Toto mal doma

TA3 TASR
28.6.2018 11:05

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, zobral do väzby muža, ktorý v pondelok strieľal zo vzduchovky na koscov mestskej zelene na banskobystrickom sídlisku Sásová. Polícia neskôr ukázala, čo našla u podozrivého doma.

Zadržali muža, ktorý mal strieľať na koscov. Toto mal doma
PZ

Sudca vyhovel návrhu

Strieľalo sa z ôsmeho poschodia bytovky, uviedla Markíza. Na balkóne boli dvaja muži a vyvesená zástava s nacistickou symbolikou.

Dôvodom väzby jedného zn ich je obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Sudca tak vyhovel návrhu prokurátora. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Vyšetrovateľ protiextrémistickej jednotky Národnej kriminálnej agentúry obvinil M. R. z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. Ten sa k rozhodnutiu o väzbe vyjadrí v zákonom stanovenej lehote.

Zamestnanca trafil do ruky

Streľba na partiu koscov sa ozvala v pondelok popoludní pred jednou z bytoviek na najväčšom sídlisku Banskej Bystrice. Pracovníka mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby trafila strela zo vzduchovej zbrane do ruky. Podľa očitých svedkov obvinený mal z balkóna paneláka hajlovať a mávať nacistickou vlajkou.

Vedenie mesta zostalo pobúrené týmto činom. "Je dôvodná obava, že mohlo ísť aj o rasovo motivovaný čin. Verím, že sa orgánom činným v trestnom konaní podarí tento odsúdeniahodný prípad čo najskôr vyšetriť a vinníka potrestať, aby sa podobné situácie neopakovali," reagoval krátko po incidente banskobystrický primátor Ján Nosko. Časť zamestnancov mestského podniku tvoria Rómovia, ktorí sa často stávajú terčom útokov od obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok