Majstri z nich nebudú, Nemcov šokujúco porazili Kórejčania

TA3 TASR
27.6.2018 18:41

Futbalisti Nemecka neobhája titul majstrov sveta. V stredajšom dueli 3. kola F-skupiny MS 2018 senzačne prehrali s Kórejskou republikou 0:2 a v tabuľke obsadili až poslednú štvrtú priečku.

Majstri z nich nebudú, Nemcov šokujúco porazili Kórejčania
SITA/AP

Nepostúpili zo základnej skupiny

Ak sa Nemci nechceli spoliehať na výsledok stretnutia Mexiko - Švédsko, potrebovali k istote postupu nad Kórejskou republikou vyhrať o dva góly. Duel však absolútne nezvládli. V nadstavenom čase poznajúc skóre paralelného zápasu inkasovali od Kim Jong-kwona, na 2:0 pre Kórejčanov spečatil Son Hung-min, keď už Nemci hrali vabank.

Zverencov trénera Joachima Löwa predbehli v tabuľke aj Kórejčania, do osemfinále postúpili prví Švédi a druhí Mexičania. Nemci tak prvýkrát v histórii MS nepostúpili zo základnej skupiny. Tretí svetový šampionát po sebe sa stalo, že úradujúci majster sveta nepostúpil zo skupiny, predtým to zažili Taliani (2010) a Španieli (2014).

Trafil iba do brankára

Favorizovaní Nemci nemali istotu postupu a od úvodných minút sa snažili diktovať tempo. Svoju prevahu však v prvom polčase neprejavili aj v ofenzíve a vypracovali si iba minimum gólových príležitostí. Naopak, v 19. minúte si vydýchli, keď brankár Neuer síce s problémami, ale predsa len zvládol priamy kop Čong U-jonga i následný pokus o dorážku. Až v závere prvého polčasu sa Nemcom podarilo dostať súpera pod tlak. Hummels však v 41. minúte v sľubnej šanci trafil iba do brankára.

Veľká príležitosť Nemcov prišla však už dve minúty po zmene strán, ale proti hlavičke Goretzku výborne zareagoval brankár Čche Hjon-u. V úvode druhého polčasu išli do vedenia Švédi v zápase s Mexikom a Nemci akoby o tom vedeli a zvýšili aktivitu. Z pokračujúcej územnej prevahy vyplynula akcia v 68. minúte, ale striedajúci Gomez hlavičkoval iba do brankára.

Doplatili na nepresnosť

O desať minút mohol Nemcov šokovať Son Hung-min, prízemnú strelu z protiútoku však namieril tesne vedľa bránky. V druhom polčase pribudlo streleckých pokusov v podaní Nemcov, doplácali však na nepresnosť či unáhlenie sa. Gól nepriniesol ani prienik Kroosa so zakončením z hranice šestnástky, keď výborne zasiahol brankár Čche Hjon-u.

Knokaut nemeckých nádejí na postup prišiel v nadstavenom čase. Kim Jong-kwon sa dostal k lopte po rohovom kope a zblízka prekonal Neuera. Nemecký brankár v úplnom závere podporil ofenzívu svojho tímu s cieľom dosiahnuť malý futbalový zázrak, ale Son Hung-min pridal do prázdnej bránky druhý gól ázijského tímu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok