Pre Nigériu sa šampionát skončil, Argentínu nakoniec spasil Rajo

TA3 TASR
26.6.2018 22:22

Futbalisti Argentíny zvíťazili v utorňajšom zápase D-skupiny MS 2018 nad Nigériou 2:1 a postúpili do osemfinále z druhého miesta tabuľky. O ich triumfe rozhodol v 86. minúte stopér Marcos Rojo. Argentínčania sa v osemfinále stretnú s víťazom C-skupiny Francúzskom v sobotu 30. júna o 16.00 SELČ v Kazani, pre Nigériu sa šampionát skončil.

Pre Nigériu sa šampionát skončil, Argentínu nakoniec spasil Rajo
SITA/AP

Messi skóroval v 14. minúte

"Albicelestes" išli v Petrohrade do vedenia gólom Lionela Messiho v 14. minúte, ale po vyrovnaní Victora Mosesa z pokutového kopu v 49. minúte boli blízko svojho konca na MS. Hrdinom Argentíny sa stal Rojo, ktorý v 86. minúte prestrelil z prvej nigérijského brankára. Argentína tak obsadila v D-skupine so štyrmi bodmi 2. miesto a v osemfinále narazí na Francúzov. Nigéria obsadila s tromi bodmi nepostupovú tretiu priečku.

Hráči Nigérie mali pred zápasom lepšiu východiskovú pozíciu, zatiaľ čo Argentínčania nastúpili s imperatívom víťazstva. V ich zostave došlo k viacerým zmenám, no už úvodné minúty naznačili aj zmenu vo výkone. Diváci videli v prvej štvrťhodine skôr medzišestnástkový futbal s miernou prevahou Argentíny. Dôležitý moment prišiel v 14. minúte. Banega načasoval center do šestnástky súpera, ideálne naň nabehol Messi a strelou k vzdialenej žrdi prekonal brankára Uzoha.

Šancu mu zmaril Uzoho

Juhoamerický tím prevzal kontrolu nad zápasom, pôsobil sebaisto a držal Nigérijčanov mimo nebezpečných pozícií. V 27. minúte Messi vysunul Higuaina, ale jeho šancu zmaril Uzoho aj za cenu menšieho zranenia. V 32. minúte najskôr Di Maria neunikol obrane Nigérie a následnú strelu Messiho z priameho kopu vytlačil Uzoho na pravú žrď.

Argentínčania začali aj druhý polčas s vytrvalým držaním lopty, ale v 48. minúte ostali šokovaní. Po rohovom kope fauloval Mascherano Baloguna a z nariadeného pokutového kopu pohodlne vyrovnal Moses - 1:1. Argentínčania stratili sebaistotu a hoci sa snažili diktovať tempo, nervozita na ich kopačkách bola zrejmá. V 81. minúte neskóroval Higuain, na opačnej strane sľubnú príležitosť nevyužil Ighalo. Nigérijčanom sa dlho darilo eliminovať ofenzívne snahy súpera, ale v 86. minúte nechali na hranici šestnástky zakončiť Roja a ten nezadržateľne skóroval na 1:2. Vytúžené víťazstvo si už Argentínčania nenechali vziať, Nigérii v závere nedovolili gólovú šancu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok