Rakúsko je priateľom, zdôraznil Danko. Putinovu návštevu závidí

TA3 SITA
6.6.2018 12:48

Predseda NR SR Andrej Danko Rakúsku ticho závidí utorňajšiu návštevu Vladimíra Putina. Ako povedal dnes na tlačovej besede na Bratislavskom hrade po stretnutí s predsedom Národnej rady Rakúskej republiky Wolfgangom Sobotkom, túžime mať dobré vzťahy na západ, východ, sever i juh.

Rakúsko sa chce podľa Sobotku zúčastniť na procese vzájomného pochopenia medzi EÚ a Ruskom. „Nielen Rusko sa musí približovať Európe, ale aj Európa Rusku. Pre hospodársku stabilitu sú dobré vzťahy s Ruskom dôležité. Rakúsko zastáva k Rusku európske stanovisko, ale musíme sa snažiť, aby sa Rusko a únia k sebe približovali,“ uviedol Sobotka. Podľa neho vzťahy s Ruskom sú historicky dané.

„Rusko je pre nás dôležitý hospodársky partner. Pokiaľ chcete vytvoriť stabilitu v Európe, potom je Rusko partnerom, na ktorého nemôžete zabudnúť,“ zdôraznil s tým, že Rakúsko bude pokračovať v dialógu s Ruskom. Podľa Danka je na škodu, že na tlačovú besedu neprišli novinári, ktorí mu „nakladali“ za návštevu v Moskve, aby počuli európskeho politika.

 

Rakúsko je pre Danka inšpiráciou. Rakúskom sa inšpiroval pri zmenách v Rokovacom poriadku, za „ktorý som bol kritizovaný“. “Často sa pozeráme na váš parlament. Rakúsko je náš vzor v prístupe k cestovnému ruchu i právam. Budeme sa častejšie stretávať a vymieňať si informácie o legislatíve, ktorá sa nás dotýka,“ avizoval predseda NR SR.

Podľa Danka partneri diskutovali aj o ochrane pred klamlivými správami, ktoré spôsobujú geopolitické napätia. „Je nebezpečné nechrániť občanov pred takýmito informáciami. Hovorili sme o vyvodzovaní zodpovednosti a kontroly v tejto oblasti,“ uviedol. Sobotka upozornil, že takéto správy môžu podkopávať demokraciu. „Preto sa zasadzujeme, aby sociálne siete prebrali zodpovednosť za publikovanie, čo však neobmedzuje slobodu vyjadrovania,“ uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok