Na Kysuciach strhlo most, obyvatelia zostali odrezaní od sveta

TA3 TASR
2.6.2018 18:25

Mohutná zrážková činnosť zapríčinila v Kysuckom Lieskovci, okres Kysucké Nové Mesto, rozsiahle porušenie provizórneho mosta pri miestnej hasičskej zbrojnici. Ten je jedinou spojnicou so susednou obcou Lodno – jej obyvatelia tak zostali prakticky odrezaní od sveta. Na mieste zasahovalo množstvo profesionálnych i dobrovoľných hasičov, ktorí sa snažili situáciu urýchlene stabilizovať.

Provizórny most

Krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru v Žiline Jaroslav Kapusniak informoval, že v mieste udalosti zasahovali približne od 14.30 h.

Na mieste došlo k takému porušeniu provizórneho mosta, že nebol prejazdný. Hasiči vykonali čistenie priepustu, ktorý bol upchatý a odstránili panely z koryta rieky uviedol, uviedol Kapusniak. Následne nastúpila stavebná firma, ktorá most prispôsobila tak, aby bol obyvateľom k dispozícii aspoň jeden jazdný pruh, priblížil.

Pravidelné problémy

Dodal, že situácia bola síce komplikovaná, no nikto nebol ohrozený na živote. „Našli sme aj prístupovú cestu pre záchranné zložky. Na vstupe aj výstupe boli umiestnené štvorkolky určené na prepravu obyvateľov, ktorí sa urgentne potrebovali dostať do práce a podobne,“ uviedol.

Na mieste sa nachádzali i hliadky dopravnej a poriadkovej polície. „Dopravná hliadka je na križovatke v Kysuckom Lieskovci a odkláňa vodičov. Hliadka poriadkovej polície dohliada na verejný poriadok,“ skonštatovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Hasiči mali prácu aj na cestách. Voda zaplavila nielen komunikáciu z Kysuckého Nového Mesta na Neslušu, ale i viacero žilinských ulíc. „Boli to miesta, kde sa s takýmito problémami stretávame pravidelne. Chybou je, že na niektorých cestách nie je zabezpečená prevencia a hlavne - nie sú pravidelne udržiavané. Nič vážne sa však nestalo a nikto nebol ohrozený na živote,“ uzavrel Kapusniak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok