Novinári v RTVS podali hromadné výpovede, hovoria o trestaní za názor

TA3 TASR
31.5.2018 11:03

Dvanásť novinárov z RTVS podalo k 31. máju výpovede. Informovali o tom na sociálnej sieti, kde vo svojom spoločnom stanovisku vyhlásili, že ich odchod z RTVS je otázkou profesionality a novinárskej cti a nie sú za ním osobné spory.

Novinári v RTVS podali hromadné výpovede, hovoria o trestaní za názor
Facebook.com/Spravodajské odbory RTVS

Pripomenuli, že roky tvorili značku Správy RTVS a pracovali na projekte, ktorému verili. Nový generálny riaditeľ a jeho manažment podľa redaktorov ničil ich prácu, rozbíjal tím spravodajstva a trestal ich za názor.

Novinári vo svojom stanovisku tvrdia, že sa snažili o dohodu. "Dosiahli sme bod, keď už nedokážeme ísť ďalej, nie pre osobné spory, je to pre nás otázka profesionality a novinárskej cti," uviedli. Svojím odchodom chcú vyslať signál, že Slovensko si v roku 2018 zaslúži viac, že je mladá a moderná krajina, ktorá by mala mať nezávislé a sebavedomé verejnoprávne spravodajstvo.

Medzi novinármi, ktorí opúšťajú RTVS, sú okrem iných Zuzana Kovačič Hanzelová, redaktori Pavol Kalinský, Filip Minich, bruselská spravodajkyňa Daniela Hajčáková či rozhlasová redaktorka Lucia Osvaldová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok