Prehra Francúzska znamená definitívny koniec Slovákov na MS

TA3 TASR
15.5.2018 14:39

Slovenskí hokejisti nepostúpili na MS 2018 v Dánsku do štvrťfinále. Definitívne o tom rozhodol utorňajší duel Švajčiarska s Francúzskom, ktorý Helvéti vyhrali 5:1. V tabuľke majú Švajčiari 12 bodov a do vyraďovačky postúpili ako posledný tím z A-skupiny zo štvrtého miesta.

Prehra Francúzska znamená definitívny koniec Slovákov na MS
SITA/AP

Slováci mali pred zápasom s Bieloruskom na konte 8 bodov a aj keby zvíťazili, nemôžu už Švajčiarov predstihnúť. Slovenskí hokejisti nepostúpili na MS zo skupiny už päť rokov za sebou. Naposledy sa im to podarilo na MS v Helsinkách v roku 2013. Francúzi obsadili so šiestimi bodmi 6. miesto v skupine.

Švajčiarsko - Francúzsko 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Góly: 13. Hofmann (Haas, Müller), 16. Corvi (Niederreiter, Meier), 38. Untersander (Josi, Corvi), 43. Fiala (Haas, Fora), 54. Moser (Vermin, Müller) – 44. Leclerc (Chakiachvili, Perret). Rozhodcovia: Olenin (Rus.), Schukies (Nem.) – Davis (USA), Jensen (Dán.), vylúčení 4:4 na 2 min, presilovky 1:0, oslabenia: 1:0, 65733 divákov.

Švajčiarsko: Genoni – Diaz, Josi, Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick – Meier, Corvi, Niederreiter – Fiala, Vermin, Andrighetto – Hofmann, Haas, Moser – Scherwey, Schäppi, Rod – Riat.
Francúzsko: Hardy – Chakiachvili, Manavian, Gallet, Hecquefeuille, Raux, Janil, Thiry – Rech, Guttig, Fleury – Treille, Texier, T. Da Costa – Douay, Claireaux, Lamperier – Leclerc, Ritz, Perret – Bouvet.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok