Za Rusmi sme očividne nestíhali, v poslednej minúte padali góly

TA3 TASR
14.5.2018 18:27

Slovenskí hokejisti nastúpili na svoj šiesty zápas na MS v Kodani proti Rusku v bránke s Marekom Čiliakom, ten čelil už od úvodu zápasu spŕške ruských útokov na bránku. Za súperom sme napriek snahe očividne zaostávali a nakoniec sme ostali bez gólu. Rusi naopak ešte v poslednej tretine potvrdili výbornú hru a dorazili výsledok hneď dvoma gólmi Slovensko prehralo s Ruskom 0:4.

Za Rusmi sme očividne nestíhali, v poslednej minúte padali góly
ČTK

Prvé góly v našej bráne

Naši chlapci čelili agresívnym výpadom zo strany protivníka už od začiatku. Už v štvrtej minúte sme hrali presilovú hru po vylúčení Nikitu Trjamkina za sekanie. Napriek výhode na ľade nás Rusi držali ďaleko od svojej brány. V ôsmej minúte zápasu sa karty vymenili a na trestnú lavicu putoval na 2 min. Tomáš Jurčo za faul lakťom. Gól z tejto nevýhodnej pozície však nevzišiel.

Krátko po návrate Jurča na ľad však už šťastena na našej strane ďalej nestála a inkasovali sme prvý gól. Marek Čiliak prvý puk len vyrazil, následnú dorážku Maxima Mamina z odkrytej časti našej bránky však už nechytil. Na konci 16. minúty, krátko po prvom úspešnom zásahu Rusov, prišiel druhý. Tento poslal do našej brány Nikita Gusev.

Rusi strieľali viac

Do druhej tretiny sme nastupovali v oslabení po vylúčení Michala Čajkovského za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Túto fázu zápasu sme však prečkali bez gólu. Hra sa niesla v duchu častých striedaní, najmä na našej strane. V druhej tretine sme sa gólu nedočkali ani na jednej strane, pomer striel však hovoril jasne, Rusko-Slovensko: 25:13.

Zaujímavá šanca pre Sekeru prišla v 52. minúte. S pukom sa predral do výhodnejšej streleckej pozície a skúsil zakončiť. Ruský brankár Igor Šestorkin bol ale na strelu pripravený. Posledné dve minúty sme hrali bez brankára, čo sa nám aj vypomstilo. V predposlednej minúte tretej minúty ešte pridal do ruského skóre Maxim Šalunov, štvrtý gól v poslednej minúte padol z hokejky Arťa Michejeva. Konečné skóre Slovensko:Rusko-0:4.


Úvodnú obrannú dvojicu vytvorili kapitán Andrej Sekera s Michalom Čajkovským a elitný útok Ladislav Nagy, Michal Krištof a Tomáš Jurčo. Hlavnými rozhodcami boli Mark Lemelin z Rakúska a Aleksi Rantala z Fínska. Na čiarach im pomáhali Nemec Lukas Kohlmüller a Brian Oliver z USA.

zostavy:

Rusko: Šesťorkin - Kiselevič, Gavrikov, Zajcev, Nesterov, Bereglazov, Jakovlev, Trjamkin – Dadonov, Anisimov, Grigorenko - Kaprizov, Dacjuk, Gusev - Sošnikov, Šalunov, Mamin - Michejev, Kablukov, Barabanov - Bučnevič

Slovensko: Rybár – Čajkovský, Sekera, Graňák, Fehérváry, Jaroš, Ďaloga, Grman, Jánošík – Jurčo, Krištof, Nagy – Haščák, Hovorka, Bakoš – Svitana, Buc, Bondra – Cingel, Marcinko, Kudrna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok