Naši hokejisti zhodnotili zápas s Ruskom, Sekera je kritický

TA3 TASR
14.5.2018 20:41

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Andrej Sekera nešetril kritikou do vlastných radov po pondelňajšej prehre s Ruskom 0:4. Tá znamená, že slovenskí hokejisti postúpia do štvrťfinále MS v Dánsku, iba ak im v utorok na obed pomôžu Francúzi.

Nepožičali nám puk

Ruská "mašina" v prvej tretine nedala súperovi veľa šancí. Ten mal síce v úvode k dispozícii presilovku, no naložil s ňou zle a potom sa rozbehol kolotoč v jeho obrannom pásme. Jasná strelecká prevaha vyústila do dvojgólového náskoku, ktorý už Rusi nepustili zo svojich rúk. "Rusi nám nepožičali puk 60 minút, my sme to tam stále len naháňali. Nehrali sme svoj systém, nemali sme nohy. Žiaľ, v pondelok sme na to nemali. Treba sa pozrieť do zrkadla, Rusi zaslúžene vyhrali," povedal Sekera.

Zlepšený výkon Slovákov prišiel od polovice druhého dejstva, utvorili si niekoľko šancí i zo dve tutovky, no kontaktný gól, ktorý by ich mohol nakopnúť k obratu, neprišiel: "Mali sme jednu alebo dve dobré šance a z toho sa v dnešnej dobe góly nedávajú. My sa točíme po rohoch a hokej sa hrá pred bránkou. My chceme dávať góly do prázdnych bránok a vyšachovať súpera a tak sa dnes hokej nehrá."

Slováci nenadviazali na dobrý výkon zo zápasu proti Švédom, v ktorom siahali na tri body. "Jeden zápas hráme super a druhý úplne odlišne. Neviem, či je to mentalita, ale vždy príde vymenené mužstvo, dostaneme pár gólov, a až potom ožijeme," povzdychol si kapitán. Šanca na štvrťfinále sa ešte nerozplynula, no vyžaduje výhru Francúzska nad Švajčiarskom, ktoré má k dispozícii osem hráčov zo zámorskej NHL. "Je to iba taká malá šanca, spoliehať sa na niekoho druhého... Niekedy sa to pošťastí a niekedy nie," dodal Sekera.

Pochválil Čiliaka

"Prvá tretina z našej strany nebola dobrá, Rusi ovládli hru a my sme boli radi, že je to len 0:2 a mohli sme sa držať v zápase. Potom sa náš prejav zlepšil, mali sme aj šance, ale gól sme nedali," zhodnotil skúsený obranca Dominik Graňák, pre ktorého je to už dvanásty svetový šampionát medzi seniormi.

Podobný názor má aj iný bek Christián Jaroš. "V prvej tretine boli Rusi určite lepší, pretože my sme do duelu vstúpili s rešpektom. V druhej aj tretej časti to bol lepší hokej z našej strany, ale musíme využívať presilovky či ďalšie gólové príležitosti. Bez gólu sa totiž nedá vyhrať zápas. Marek Čiliak dnes opäť chytal výborne a nebyť jeho, mohli sme dostať ešte viac gólov," poznamenal 22-ročný košický rodák.

Potrebujú pomoc Francúzov

Slovenský tím na turnaji zatiaľ nazbieral osem bodov. V boji o štvrťfinále potrebujú v utorok pomoc od Francúzov. Slováci postúpia iba v prípade akéhokoľvek triumfu francúzskeho družstva nad výberom Švajčiarska, sami by potom museli zdolať Bielorusov. "Bola by paráda, keby to Francúzi zvládli, ale úprimne povedané, veľmi s tým nerátam," povedal Dominik Graňák. "Všetci dúfame, že Francúzi zvíťazia nad Švajčiarmi a my zdoláme Bielorusov. V hokeji človek nikdy nevie, o všetkom sa rozhodne zajtra," povedal iný bek Christián Jaroš.

Smutný odchádzal do šatne útočník Michal Krištof. "Rusi na nás vyleteli a prvá tretina z našej strany nebola bohvieaká. V druhej a tretej sme však ukázali, že hokej hrať vieme a bod so Švédmi sme neuhrali náhodou. Nedali sme však góly a bez nich sa ťažko vyhráva," prezradil 24-ročný rodák z Nitry. "Rusi hrali v prvej tretine dobre, no my musíme byť aktívnejší. Je potrebné hrať jednoduchšie, aby nás súperi nezatlačili," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok