Španielka sa stala hitom internetu, nápadne sa ponáša na Trumpa

TA3 ČTK
26.4.2018 08:33

Nečakanú slávu zažila na sociálnych sieťach postaršia Španielka Dolores Leisová. Stredobodom záujmu sa stala pre jej nápadnú podobnosť s americkým prezidentom Donaldom Trumpom, napísala agentúra AP.

Španielka sa stala hitom internetu, nápadne sa ponáša na Trumpa
SITA/AP

Fotografiu 64-ročnej ženy s motykou prehodenou cez rameno zverejnil na Instagrame novinár, ktorý pracoval na článku o poľnohospodárstve v severozápadnom Španielsku. Na fotografiu ihneď reagovali tisícky užívateľov sociálnej siete a začali žiadať Leisovú o komentár k americkej politike či k medzinárodným témam. "Hovorím si, že to musí byť pre tú farbu vlasov," zverila sa Španielka denníku La Voz de Galicia.

S Trumpom toho príliš veľa spoločného nemá, jednou z vecí je napríklad fakt, že nepoužíva mobilný telefón a nemá potrebu sa nijako vyjadrovať na sociálnych sieťach. Teraz si ale práve tam získala veľké množstvo fanúšikov. "Mohli by sme nahradiť Trumpa touto tvrdo pracujúcou ženou?" napísal jeden z užívateľov Instagramu. Iní, ktorí Leisovú nazývajú "Trumpova galícijská sestra", zas vyzvali k preskúmaniu prípadných rodinných väzieb amerického prezidenta na Španielsko.

Žena pôvodom z Galície žije stále v tom istom meste odvtedy, čo sa pred 40 rokmi vydala za svojho manžela. Pracuje doma na svojom hospodárstve, kde na ňu narazil novinár, keď sadila zemiaky. Ako Španielka uviedla, súčasná mediálna sláva ju nijako nezasiahla, pretože bez telefónu je pre ňu jednoduché dianie na internete ignorovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok