Posledná bašta povstalcov pri Damasku padla, informovali Rusi

TA3 TASR
12.4.2018 08:22

Sýrske vládne sily úplne ovládli mesto Dúmá, poslednú baštu povstalcov v oblasti východná Ghúta pri metropole Damask. Informovali o tom ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na predstaviteľa ruskej armády Jurija Jevtušenka.

"Vztýčená štátna vlajka nad budovou v meste Dúmá ohlasuje ovládnutie tejto lokality a teda celej východnej Ghúty," vyhlásil generálmajor Jevtušenko, náčelník ruského Strediska pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii, ktorého citovala aj agentúra Reuters.

Mesto Dúmá sa uplynulý víkend stalo terčom údajného útoku chemickými zbraňami. Západ obviňuje z útoku sýrske sily prezidenta Bašára Asada podporovaného Ruskom, ktoré Asadovej ofenzíve v tejto oblasti dosiaľ pomáhalo náletmi. Damask aj Moskva obvinenia odmietli. Spojené štáty a ďalšie západné krajiny v tejto súvislosti nevylučujú ani odvetný úder na sýrske vládne ciele. Rusko varuje, že by to malo vážne následky.

Rusko podľa Jevtušenka rozmiestni v Dúme jednotky vojenskej polície, aby tam udržiavali poriadok, dodala ruská agentúra TASS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok