Témou dňa je podľa Fica euroval, nie pád vlády

TA3, SITA, foto: ČTK
11.10.2011 17:25

Témou dňa je podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica euroval a nie to, čo bude po prípadnom páde vlády. „Smer-SD zaujíma, čo navrhnú strany koalície, aby bol euroval urýchlene prijatý. Smer-SD je na diskusiu pripravený,“ vyhlásil Fico v rozprave v Národnej rade SR k eurovalu.

Témou dňa je podľa Fica euroval, nie pád vlády

Zdôraznil, že vláda zabránila opozícii za euroval hlasovať, pretože spojila hlasovanie o eurovale s vyslovením dôvery vláde. Zároveň zdôraznil, že Smer-SD je za euroval, ale proti pravicovej vláde. Avizoval, že Smer-SD bude počúvať, ako chce koalícia zabezpečiť schválenie eurovalu. „Národnoštátnym záujmom Slovenska je schváliť euroval, ale mať aj silnú, zjednotenú vládu,“ uviedol.

Fico konštatoval, že nerád vstupuje do vnútrokoaličného dialógu. „Mrzí ma, že ste k sebe neúprimní,“ vyhlásil s tým, že pozerá s obavami do budúcna. V akom stave je koalícia, si môže podľa neho koalícia sama. Zdôraznil, že je to daň za to, akú vládu koalícia zostavila.

 

Rozhodnutie o eurovale je podľa Fica len začiatkom ďalších vážnych rozhodnutí. Pýtal sa koalície, ako chce vládnuť, keď prídu ďalšie témy európskeho významu, keď už dnes má koalícia na ne rozdielne názory.

Po Ficovom prejave pokračuje diskusia o eurovale vystúpeniami ďalších poslancov NR SR. Písomne je do rozpravy prihlásených ešte päť poslancov. Ďalší sa môžu prihlásiť ústne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok