Pellegrini pôjde do Česka, tradíciu dodrží aj Zeman. Ide do Tatier

TA3 TASR SITA
29.3.2018 10:59

Premiér Peter Pellegrini dodrží tradíciu na Slovensku a u našich západnych susedov, s ktorými sme v minulosti tvorili spoločný štát. Pôjde na prvú oficiálnu zahraničnú návštevu do Českej republiky. Rovnako sa zachová aj staronový český prezident Miloš Zeman, ktorý sa ešte pred opätovným zvolením dohodol s Andrejom Kiskom, že sa spolu stretnú v Tatrách.

Pellegrini pôjde do Česka, tradíciu dodrží aj Zeman. Ide do Tatier
SITA/Diana Černáková

Od rozdelenia štátov je tradícia, že noví slovenskí ústavní činitelia idú na prvú cestu do ČR, kroky českých politikov zase smerujú na Slovensko. Už začiatkom apríla príde do Tatier na svoju prvú cestu v druhom funkčnom období česká hlava štátu Miloš Zeman, kde sa stretne so slovenským prezidentom Andrejom Kiskom. Zeman bol na Slovensku aj na svojej poslednej návšteve pred znovuzvolením 12. decembra 2017. "Český prezident navštívi Slovenskú republiku v dňoch 4.-6. apríla," uviedol riaditeľ komunikačného oddelenia kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan.

Na prvú návštevu Českej republiky mal ísť v apríli 2016 po vymenovaní do funkcie premiéra Robert Fico, pre zdravotné problémy však cestu zrušili a do Prahy išiel v náhradnom termíne. Andrej Babiš - český premiér v demisii slovenského pôvodu, prišiel na návštevu Bratislavy 5. januára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok