Pellegrini na summite v Bruseli: Vraždu Kuciaka objasníme

TA3 TASR
22.3.2018 18:00

Vyšetrovanie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je zložitý prípad, nová vláda však urobí všetko pre jeho objasnenie. Uviedol to novovymenovaný premiér SR Peter Pellegrini po príchode na svoj prvý summit EÚ v Bruseli.

Najmasovejšie vyšetrovanie

Na otázku zahraničných novinárov, ako pokračuje vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy, Pellegrini priznal, že podrobnosti z vyšetrovania zatiaľ nevie povedať. "Je to najmasovejšie vyšetrovanie v histórii Slovenska. Na tomto prípade robí najviac policajtov od vzniku SR, sú nasadené všetky zložky," opísal situáciu premiér.

Dodal, že slovenskí vyšetrovatelia na prípade spolupracujú s medzinárodnými organizáciami, talianskou políciou a s ďalšími partnermi, pričom "všetci nám chcú pomôcť""Je to komplikovaný prípad a bude veľmi dôležité nájsť páchateľov. Urobíme ale všetko preto, a to je dôležité nielen pre vládu, ale aj pre občanov a pozostalých, aby sme sa dopátrali pravdy," uviedol.

Vyjadril sa aj k rozširovaniu Únie

Pozícia Slovenska je v otázke západného Balkánu dlhodobo jasná. Slovensko je podľa premiéra Pellegriniho za rozširovanie Európskej únie a podporuje aj krajiny západného Balkánu. Tie si však budú musieť najprv splniť domáce úlohy. Predseda vlády to povedal novinárom pred summitom Európskej rady v Bruseli.

"Slovensko je za rozširovanie EÚ, Slovensko bude podporovať krajiny západného Balkánu v tomto úsilí, ale na druhej strane budeme zodpovedne trvať na tom, že si tieto krajiny musia splniť svoje domáce úlohy a splniť všetky prístupové kapitoly tak, ako si ich splnila EÚ," zdôraznil s tým, že niekedy to môže byť bolestivé.

Pripomenul, že SR je jednoznačne za rozširovanie Únie. "Podporujeme rozširovanie za podmienok, že si jednotlivé krajiny splnia podmienky tak, ako sú uvedené v jednotlivých kapitolách," dodal Pellegrini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok