Žitňanskej nástupca má byť z Mosta, horúcim kandidátom je Gál

TA3 SITA
16.3.2018 13:15

Horúcim kandidátom na post ministra spravodlivosti má byť Gábor Gál z Mosta-Híd. Denníku Pravda to potvrdil zdroj z prostredia vládnej koalície.

Žitňanskej nástupca má byť z Mosta, horúcim kandidátom je Gál
SITA/Marko Erd

Podľa Petra Pellegriniho, povereného zostavením vlády, dôjde v priebehu pár dní k výmene na viacerých ministerstvách. Rozdelenie rezortov podľa koaličných strán zostane zachované.

Doterajšia ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská oznámila, že končí a zhodnotila svoju prácu v rezorte. Ministerka uviedla, že už nedokázala nájsť potrebné kompromisy s koaličnými partnermi, najmä Slovenskou národnou stranou a časťou Smeru. Rezort podľa vlastných slov odovzdáva v slušnej kondícii, avšak je stále nutné zavádzať nové dôležité reformy. Za svoj najväčší úspech považuje zavedenie takzvaného osobného bankrotu.

"Rozhodla som sa ďalej nepokračovať v tejto, ani budúcej vláde, pretože sa už veľmi ťažko hľadali riešenia pri celej agende rezortu spravodlivosti. Udalosti uplynulých dní ukázali, že je teraz lepším riešením pokračovanie súčasnej koalície, i keď je to v rozpore so značnou časťou verejnosti. Dôležité je, že premiér Fico podal demisiu, je to krok k tomu, aby sa napätá situácia upokojila. Za môjho pôsobenia v čele ministerstva sme spravili množstvo dobrej práce, vrátane zásadných zmien, akými sú napríklad prehľadnejšie partnerstvá obchodovania s verejným sektorom, ale aj osobné bankroty," priblížila Žitňanská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok