Člen vplyvnej frakcie europarlamentu vyzval Fica k činu

TA3 TASR
10.3.2018 19:03

Premiér Slovenskej republiky Robert Fico by mal odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Uviedol to Manfred Weber, predseda Európskej ľudovej strany, najvplyvnejšej politickej frakcie v Európskom parlamente.

Weber v stanovisku, ktoré zaslala jeho kancelária, uviedol, že po návrate šesťčlennej osobitnej delegácie EP zo Slovenska, ktorá mala za cieľ objasniť okolnosti vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, upozornil na obavy, že zodpovedné slovenské orgány nerobia všetko pre to, aby boli obe vraždy objasnené.

"Správy kolegov z ich cesty na Slovensku sú veľmi znepokojujúce. Vzniká dojem, že zo strany najvyšších slovenských vládnych predstaviteľov nie je urobené všetko pre to, aby boli obe vraždy objasnené. Predstaviteľom strany Smer-SD sa nepodarilo vyvrátiť mediálne správy o prepojení strany premiéra Fica a najmä ministra vnútra Kaliňáka s mafiou. Toto nie je akceptovateľné," zdôraznil Weber.

Líder EPP zároveň spresnil, že je neuveriteľné, že minister vnútra ako nadriadený polície, ktorá by spolu s prokuratúrou mala objasniť obe vraždy a ich okolnosti, je stále vo funkcii. "Ak chce premiér Fico ukázať, že má ešte štipku slušnosti a dôveryhodnosti, musí odvolať ministra vnútra," odkázal Weber do Bratislavy. Weber v závere svojej výzvy uviedol, že Európska ľudová strana očakáva od najvyšších predstaviteľov slovenskej vlády, že s plným nasadením objasnia tento kriminálny čin, zabezpečia slobodu tlače a slobodu prejavu a ukončia svoju "hru na schovávačku".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok