Ukradnutých 200 miliónov a pomsta? Absurdné, reagoval Kaliňák

TA3 TASR SITA
8.3.2018 18:09

Minister vnútra Robert Kaliňák odmieta obvinenia prokurátora Vasiľa Špirka, ktorý podáva na Kaliňáka a vysoko postavených policajných funkcionárov trestné oznámenie pre sabotáž.

Tvrdenie prokurátora Úradu Špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka o tom, že minister vnútra Robert Kaliňák a exminister financií Ján Počiatek ukradli 200 miliónov eur zo 16-miliónovej zmluvy, sú absurdné. Vyhlásil to na tlačovom brífingu minister vnútra Robert Kaliňák, podľa ktorého sú tieto výmysly vyťahované účelovo a zámerne.

Skonštatoval, že konkrétne obstarávania, o ktorých prokurátor Špirko hovoril, ako o podozrivých, kompletizovalo až nové vedenie rezortu vnútra za exministra Daniela Lipšica. "Pochybujem, že pán Lipšic by akokoľvek kryl nejaké naše fiktívne obchody. Na prokurátora podal trestné oznámenie ten istý človek, ktorého on označil za korunného svedka v celom prípade. Ani minister vnútra, ani policajt, ani prokurátor, obyčajný človek, uviedol minister. Podľa Kaliňáka jeho bývalá firma FoRest málokedy dosiahla ročný obrat vyše jedného milióna eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok