Je to obludné, odkázal Matovič po obvineniach premiérovi

TA3 TASR
7.3.2018 19:24

Opozícia má legitímne právo žiadať predčasné voľby, keď vidí, že štát zlyhal. Tvrdia to predstavitelia opozičného hnutia OĽaNO v reakcii na vyhlásenie premiéra Roberta Fica, že opozícia chystá štátny prevrat.

Je to obludné, odkázal Matovič po obvineniach premiérovi
SITA/Branislav Bibel

Ohradili sa voči vyhláseniu Fica

"Predseda vlády SR dokázal posunúť dno propagandy hlbšie, ako sme si mysleli. Svojimi vyhláseniami de facto obvinil opozíciu, prezidenta, študentov a novinárov zo zosnovania štátneho prevratu a dohody vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky. Je to obludné," odkázal šéf OĽaNO Igor Matovič. Podľa jeho slov o zlyhaní premiéra svedčí fakt, že bol upozorňovaný Slovenskou informačnou službou na prítomnosť talianskej mafie na Slovensku a dovolil, aby ľudia prepojení na túto mafiu pôsobili na úrade vlády.

"Pýtame sa, či je štátny prevrat to, keď ľudia chcú základnú spravodlivosť? Keď chcú poznať, kto zavraždil dvoch nevinných ľudí? Keď opozícia volá po predčasných voľbách, pretože vidí, že štát zlyhal?" pýta sa Matovič s tým, že nepokladá za štátny prevrat požiadavku ľudí a opozície, aby prípad vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky vyšetrovala nezávislá polícia, nie ľudia z okruhu podozrivých.

Štát zlyháva v priamom prenose

"Bohužiaľ, to sa stalo. Policajný prezident pustil na miesto činu jedného z ľudí, o ktorých Ján Kuciak písal. Dokonca zatĺkal a drzo klamal, že na mieste činu nebol a nevstúpil ani len do dvora. Dodnes nevieme, akú úlohu na mieste dvojnásobnej vraždy plnil šéf protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer," povedal Matovič, podľa ktorého štát zlyháva v priamom prenose. Je preto presvedčený, že je legitímnym cieľom každej opozície skrátiť volebné obdobie vlády, s ktorou nie je spokojný.

Zároveň pripomenul niekdajší výrok Fica z roku 2004, že je legitímnym cieľom každej opozície skrátiť volebné obdobie vlády, s ktorou nie je spokojná. "Keď však ľudia burcujúci za nezávislé vyšetrovanie chcú odchod Roberta Kaliňáka z vlády, hovorí, že je to štátny prevrat," dodal Matovič.

Fico v stredu na margo zámeru opozície vysloviť mu nedôveru povedal, že opozičným stranám nejde im o nič menšie, ako je štátny prevrat, ktorý znamená chaos, nestabilitu a nepokoj a nejde im o vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa Fica opozícia vníma tragickú vraždu len ako výťah k moci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok