Ide o štátny prevrat, vyhlásil Fico. Opozícia chce jeho koniec

TA3 SITA TASR
7.3.2018 15:29

Opozičné strany priznali, o čo im ide. Nejde im o nič menšie, ako je štátny prevrat, ktorý znamená chaos, nestabilitu a nepokoj a nejde im o vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vyhlásil to premiér Robert Fico v reakcii na zámer opozičných strán vysloviť mu v parlamente nedôveru.

Bude stáť pripravený pred hradom

Podľa Fica opozícia vníma tragickú vraždu len ako výťah k moci a prezident Andrej Kiska si vybral "mafiána, daňového podvodníka a bruselského povaľača na to, aby spoločne priniesli do spoločnosti pokoj a stabilitu". Premiér stále neprezradil, či ustúpi tlaku a odvolá ministra vnútra Roberta Kaliňáka o koaličného partnera Most-Híd však stále stojí.

Fico sa vyjadril aj k medializovaných informáciám, podľa ktorých Kiska nepríde na stretnutie najvyšších ústavných činiteľov, ktoré zvolal Andrej Danko. On vraj bude "o 12:00 stáť pred Bratislavským hradom" a bude pripravený rokovať.

Chcú odhlasovať pád vlády

Opozičné strany pre podozrenia v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej podávajú do parlamentu návrh na vyslovenie nedôvery vláde. "Robert Fico v priebehu deviatich dní, odkedy sa Slovensko dozvedelo, že sa vraciame späť do 90. rokov, odmieta vyvodiť zodpovednosť," vyhlásil predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič.

Doplnil, že Fico možno pre vlastný prospech predal svedomie krajiny mafii. "Dovolil, aby ľudia blízko prepojení s talianskou mafiou boli jeho najbližšími ľuďmi na Úrade vlády. Kryje to, že policajný prezident púšťa na miesto činu ľudí podozrivých z trestného činu," povedal Matovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok