Líder z Nitry si v šlágri kola poradil s Košicami, predviedol sa Kutálek

TA3 SITA TASR
4.3.2018 21:48

Hokejisti Nitry doma zdolali hráčov Košíc v nedeľňajšom zápase 52. kola slovenskej Tipsport ligy. "Corgoni" sa ujali vedenia v úvode prvej tretiny gólom Tibora Kutáleka.

Líder z Nitry si v šlágri kola poradil s Košicami, predviedol sa Kutálek
SITA/Martin Havran

Na začiatku druhého dejstva sa presadil Radoslav Macík a jeho zásah sa napokon ukázal ako rozhodujúci. O niekoľko minút totiž skorigoval Ladislav Nagy, no potom hostia už recept na domácu obranu nenašli. Naopak, v závere postil triumf domácich opäť Kutálek. Nitra figuruje na čele ligovej tabuľky.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Myslím si, že zápas bol obojstranne veľmi vyrovnaný. V náš prospech hovorila väčšia pohoda na hokejkách. Od toho sa odvíjalo aj premieňanie šancí, ktoré sme mali. Zle sme dnes odohrali presilové hry, okrem tej, v ktorej dala tretia formácia gól. V poslednej tretine sme trochu začali panikáriť a až v závere sme puk dvakrát vyviezli z pásma. To ukázalo, že hostia boli už veľmi unavení a nemali toľko síl, aby tomu vzdorovali. Pre nás je to cenné víťazstvo a z pohľadu nasadenia, určite zaslúžené."

Roman Šimíček, tréner Košíc: "Po dvoch zápasoch sme odohrali taký zápas, aký sme si predstavovali. Hráči tam nechali všetko, žiaľ, ten rýchly gól v prvej tretine nás zaskočil. Myslím si, že sme sa s tým vyrovnali dobre. V tretej tretine sme Nitru aj prehrávali. Trápi nás premieňanie šancí. Nepodarilo sa nám vyrovnať, aj keď sme išli naplno a to nám vzalo mnoho síl. Nemôžeme povedať, že sme spokojní, keďže sme prehrali, ale ten výkon bol diametrálne odlišný oproti posledným dvom zápasom. Z toho pohľadu sme teda spokojní. Prehra nás mrzí, ale máme tri zápasy na to, aby sme sa do playoff dali dokopy a doladili posledné veci a boli stopercentne nachystaní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok