Berlusconimu vyskočila na stôl polonahá aktivistka s posolstvom na hrudi

TA3 TASR
4.3.2018 17:04

Polonahá aktivistka hnutia Femen narušila v nedeľu počas talianskych parlamentných volieb hlasovanie expremiérovi Silviovi Berlusconimu. Žena mala na hrudi nápis "Berlusconi, už si za zenitom" a vyskočila na stôl rovno pred bývalého premiéra, ktorý chcel hlasovať vo volebnej miestnosti v Miláne.

Berlusconimu vyskočila na stôl polonahá aktivistka s posolstvom na hrudi
SITA/AP

V následnom chaose sa fotografi strkali v zápase o čo najlepšiu pozíciu. Berlusconi rýchlo opustil miestnosť a o niečo neskôr z nej vyniesli čiernovlasú aktivistku. Podľa agentúry AP aktivistky ženského hnutia Femen narušili Berlusconiho hlasovanie aj v roku 2013.

Talianske ministerstvo vnútra uviedlo, že volebná účasť bola o 12.00 h SEČ 19,3 percenta. Vo volebných miestnostiach v Ríme, Miláne a v iných mestách čakali dlhé rady voličov.

Predseda talianskeho Senátu Pietro Grasso vyjadril znepokojenie, že niektoré volebné miestnosti v sicílskom Palerme boli aj niekoľko hodín po začiatku parlamentných volieb zatvorené, pretože sa tam oneskorilo doručenie správnych hlasovacích lístkov. Podobné problémy hlásili aj z niektorých iných miest.

Grasso na Twitteri uviedol, že takéto zdržania a chyby sú "neakceptovateľné". Predseda Senátu, ktorý odišiel z vládnej Demokratickej strany a založil novú stredoľavicovú stranu, vyjadril nádej, že takéto problémy neodradia voličov od hlasovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok