Spred úradu vlády zmizli sviečky za zavraždených. Mali byť hrozbou

TA3 SITA
1.3.2018 10:25

Kahance, ktoré v stredu položili ľudia pred úrad vlády, zmizli. Stovky kahancov, sviečok, ale aj niekoľko odkazov priniesli v stredu večer ľudia, ktorí za zúčastnili na tichom proteste, pochodovali od bratislavského Námestia SNP na Námestie Slobody k úradu vlády.

Spred úradu vlády zmizli sviečky za zavraždených. Mali byť hrozbou
SITA

Mali výhrady, sviečky ale neodstránili

Hnutie OĽaNO ešte večer informovalo, že podľa Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR ohrozujú sviečky a kahance bezpečnosť úradu vlády a požiadali ich, aby ich odpratali. 

Ministerstvo vnútra ani Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR však podľa aktuálnych informácií nemajú s odstránením sviečok spred Úradu vlády SR nič spoločné. Uviedol to tlačový odbor rezortu s tým, že na odstránení sviečok sa vzájomne dohodli organizátor spolu s mestskou častou Staré Mesto pri plánovaní zhromaždenia.

V stredu o 17:00 sa začal pietny pochod v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, ktorý organizovalo OĽaNO. Vystúpil na ňom aj Anna Remiášová, matka zavraždeného Róberta Remiáša. Počas príhovoru sa jej triasol hlas. "Opäť prežívam tú hrôzu, keď zomierajú mladí ľudia. Zdieľam bolesť s rodinami. Nedovoľte, aby zomierali deti len preto, že gauneri majú prepojenie na vládu," uviedla na zhromaždení.

img-3733_7f000001-c6a8-9a7b.jpg

Prvá v moderných dejinách

Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú zavraždili v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. V moderných dejinách Slovenska je to prvá vražda novinára.

Pre vraždu už odstúpil aj minister kultúry Marek Maďarič, prezident Andrej Kiska vystúpi v nedeľu v RTVS. Okrem Maďariča sa aj tajomník Bezpečnostnej rady SR Viliam Jasaň a štátna radkyňa Mária Trošková vzdali do vyšetrenia prípadu funkcií.

Ich mená sa totiž vyskytovali v článku, na ktorom Kuciak pracoval. Tlaky na vystúpenie z koalície rastú aj v koaličnom Moste-Híd, članovia ktorého podľa agentúry SITA tvrdia, že by z odchodu ministra vnútra Roberta Kaliňáka a policajného prezidenta Tibora Gašpara nebude verejnosť vyšetrovaniu veriť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok