Pri výbuchu v strednom Anglicku zomierali ľudia, o terorizmus nejde

TA3 TASR ČTK SITA
26.2.2018 10:30

Pri výbuchu, ktorý otriasol v nedeľu večer obchodom v anglickom meste Leicester, zomreli štyria ľudia. Potvrdila to miestna polícia. Štyri ďalšie osoby sa nachádzajú v nemocnici, pričom stav jednej z nich je kritický. Podľa polície ale zrejme nešlo o teroristický útok.

Ďalší ľudia by mohli byť ešte pod troskami, záchranná operácia preto pokračuje. Polícia terorizmus ako príčinu výbuchu predbežne vylúčila. Explózia nastala v poľskom supermarkete na jednej z frekventovaných ulíc v širšom centre mesta.

Nad obchodom sa ešte nachádzal dvojposchodový byt. Celý dom sa po výbuchu zrútil a z okolitých domov evakuovali desiatky obyvateľov. Tí pre britské médiá uviedli, že sa ich domy triasli ako pri zemetrasení.

Zábery z miesta nešťastia na Hinckley Road ukazovali šľahajúce plamene a stúpajúci dym. Polícia vyzvala obyvateľov Leicesteru, aby sa tejto časti mesta vyhli. Presná príčina výbuchu zatiaľ nie je známa.

Britská polícia v nedeľu podvečer oznámila, že zasahuje pri "vážnom incidente" v meste Leicester. Médiá, na ktoré sa odvolala agentúra Reuters, citovali vyjadrenia svedkov, že v meste bolo počuť zvuk pripomínajúci výbuch. Na sociálnej sieti Twitter sa tiež objavil videozáznam, ktorý zrejme zachytáva požiar budovy na ulici v obytnej štvrti. Trosky z budovy, ktorá sa zrútila, boli rozmetané po celej šírke priľahlého chodníka a vozovky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok