Ak by to pomohlo, Kollár by Krajčího vyniesol v zuboch. Remišová žiada zmenu

TA3
4.3.2021 20:55

Boris Kollár dosiahol v konflikte medzi premiérom a jeho vicepremiérmi 7-dňové prímerie. To však neznamená, že vláda ostane v súčasnej podobe, skôr naopak. Pripomína to ticho pred búrkou... Veronika Remišová má tiež podobnú dilemu: Mám zostať, alebo odísť? oboch sme vyspovedali v Téme dňa.

Ako sme už informovali, predseda Národnej rady a šéf Sme rodina spolu s desiatkou poslancov už absolvovali očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Vysvetlil, že vakcínu si nechal na dnešný deň až preto, lebo chcel, aby sa najprv zaočkovala kritická infraštruktúra. "Dnes už sú zaočkovaní zdravotníci, predavači či revízori, takže teraz sa už s čistým svedomím mohli dať zaočkovať aj poslanci," uviedol. Podľa neho je nutné, aby parlament mohol zasadať.

"Ak by mi niekto garantoval, že zajtra dáme Mareka Krajčího preč a nepribudne ďalších 100 obetí, tak vám garantujem, že by som ho odtiaľ vyniesol v zuboch," rozpovedal sa o prebiehajúcej koaličnej kríze. Sme rodina sú prístupní rozhovorom o rekonštrukcii vlády, no zmena ministra podľa Kollára nevyrieši problém. Zastal sa premiéra Igora Matoviča, ponuku Richarda Sulíka prebrať rezort zdravotníctva považoval za "trocha provokáciu". Zopakoval, že detaily o rekonštrukcii vlády si Sme rodina musí ujasniť na predsedníctve strany.

Šéfka Za ľudí Veronika Remišová zdôraznila, že dôvodom koaličnej krízy vôbec nie je iba spôsob obstarania ruskej vakcíny Sputnik V. Zopakovala, že nemá problém s očkovaním akoukoľvek vakcínou, ale musí byť schválená primeraným spôsobom. Problémy vladnej koalície podľa Remišovej spočívajú v tom, že "dvaja koaliční partneri spolu nevedia komunikovať, vzniká napätie, odkazujú si odkazy cez sociálne siete...tak sa jednoducho nedá vládnuť a spravovať krajinu".

"Do koalície sme išli s tým, aby sme zmenili kultúru vládnutia z čias vlád Smeru, aby sme Slovensko očistili od korupcie a aby obnovili dôveru v štát," konštatovala Remišová s tým, že je nutné komunikovať s občanmi korektne. Podľa nej sa napätie v koalícii a chaotické tlmočenie nariadení odráža aj v porušovaní koronaopatrení niektorými občanmi. Remišová tvrdí, že nikto nechce predčasné voľby a to sa dá dosiahnuť iba zmenami vo fungovaní vládnej koalície.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok