Jozefa Brhela hospitalizovali na psychiatrii, zrútil sa

TA3 TASR
3.2.2021 09:17

Podnikateľa Jozefa Brhela, ktorý je obvinený v rámci akcie NAKA pod názvom Mýtnik, v utorok vo večerných hodinách hospitalizovali v ružinovskej nemocnici v Bratislave z dôvodu jeho zlého zdravotného stavu. Potvrdil to jeho obhajca Ľudovít Štanglovič. Brhel sa po zadržaní zrútil.

Jozefa Brhela hospitalizovali na psychiatrii, zrútil sa
TASR/Jaroslav Novák

Zlý zdravotný stav bol podľa slov advokáta známy orgánom činným v trestnom konaní od počiatku. Jozef Brhel vypovedal na NAKA v budove Prezídia Policajného zboru v utorok takmer šesť hodín od 10.00 h a následne ho potom polícia zadržala.

Podľa obhajcu podnikateľ kategoricky poprel spáchanie skutkov. "Čo sa týka dôkaznej situácie, sme toho názoru, že vznesené obvinenie bolo minimálne predčasné, respektíve nedôvodné," zdôraznil. "Vzhľadom na dôkaznú situáciu, ktorá momentálne v tejto trestnej veci môjho mandanta je, očakávame, že pokiaľ to nie je politická kauza, politicky motivovaná, dôjde k zrušeniu uznesenia v časti vznesenia obvinenia voči môjmu mandantovi," povedal Štanglovič.

Podnikateľ poslal v piatok do médií vyhlásenie, kde všetky obvinenia odmieta a svoju nevinu je rozhodnutý preukázať pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Zároveň sa vzdal výkonných pozícií v spoločnostiach patriacich do podnikateľskej skupiny ZMJ SICAV. NAKA zadržala v rámci piatkovej akcie Mýtnik bývalého šéfa Finančnej správy SR Františka Imreczeho, ako aj podnikateľovho brata Petra Brhela. Oboch vzal Špecializovaný trestný súd v Pezinku v pondelok (1. 2.) do väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok