FOTO Jozef Brhel vypovedal na polícii, ostáva v cele

TA3 TASR
2.2.2021 10:07

Na Prezídiu Policajného zboru vypovedal podnikateľ Jozef Brhel, ktorý figuruje v kauze Mýtnik. Hneď po výpovedi ho polícia zadržala. Podnikateľ ešte v piatok vyhlásil, že obvinenia odmieta.

Na Prezídiu policajného zboru v Bratislave sprevádzal Jozefa Brhela aj jeho právnik. Výpoveď Brhela trvala takmer šesť hodín, hneď po nej ho polícia zadržala.

Advokát: Ak nejde o politickú kauzu, obvinenie zrušia

"Zatiaľ je môj klient zadržaný. Kategoricky poprel spáchanie skutkov. Čo sa týka dôkaznej situácie sme toho názoru, že vznesené obvinenie bolo minimálne predčasné, respektíve nedôvodné," zdôraznil obhajca Ľudovít Štanglovič.

"Vzhľadom na dôkaznú situáciu, ktorá momentálne v tejto trestnej veci môjho mandanta je, očakávame, že, pokiaľ to nie je politická kauza, politicky motivovaná, dôjde k zrušeniu uznesenia v časti vznesenia obvinenia voči môjmu mandantovi," povedal Štanglovič.

"Vzhľadom na štádium trestného konania (neverejné prípravné konanie) sa nebudeme podrobnejšie vyjadrovať k postupu orgánov činných v trestnom konaní ani k vykonávaným úkonom," uviedla pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Jozef Brhel je spolu s Františkom Imreczem a podnikateľom Michalom Suchobom obvinený v kauze Mýtnik z vytvorenia organizovanej skupiny. Tá mala profitovať z IT zákaziek na Finančnej správe SR v čase, keď jej šéfoval práve Imrecze.

Veľká akcia NAKA, pri ktorej zatýkali obvinených v kauze Mýtnik, prebehla v piatok. Pri nej boli zadržaní František Imrecze, Jana Rovničanová, konateľka firmy, ktorá dodávala IT systémy finančnej správe, bývalý šéf IT finančnej správy Milan Grega a Peter Brhel. Jozef Brhel spolu s Michalom Suchobom sa v tom čase nachádzali mimo Slovenska.

Ešte v piatok však Jozef Brhel poskytol stanovisko. V ňom uviedol, že ak bude vyzvaný, vráti sa na Slovensko. Svoje slová potvrdil v pondelok, kedy pristál so súkromným lietadlom na letisku vo Viedni. Odtiaľ sa presunul do Bratislavy. V piatok taktiež uviedol, že sa vzdáva všetkých výkonných pozícií v spoločnostiach patriacich do podnikateľskej skupiny ZMJ SICAV.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok