Lučanský je v stave mozgovej smrti, pokúsil sa o samovraždu

TA3 TASR SITA
29.12.2020 19:01

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorý je v súčasnosti vo väzbe, sa pokúsil o samovraždu. Jeho stav je kritický. Informoval o tom hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

Milan Lučanský je v kritickom stave v nemocnici. Exšéf polície je v bezvedomí s diagnózou mozgová smrť. „Stalo sa tak napriek tomu, že bol pravidelne monitorovaný a bolo mu poskytované aj psychologické poradenstvo. Jeho stav je kritický. Všetky bližšie informácie budú známe po brífingu v stredu 30. decembra o 9:00 na Ministerstve spravodlivosti SR,“ dodal Bubla.

"Môžem vám poskytnúť len informáciu, že mňa nikto oficiálne neinformoval a o skutočnostiach, na ktoré ste sa ma pýtali, som sa dozvedel len z médií," reagoval obhajca Lučanského Matúš Beresecký. Zbor väzenskej a justičnej informoval o tejto výnimočnej situácii vedenie ministerstva spravodlivosti. Ďalšie okolnosti prípadu sa aktuálne vyšetrujú. ZVJS potvrdilo, že bližšie informácie budú poskytnuté v stredu.

Pokus o samovraždu preverí aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý odišiel do Prešova. "Vzniknutú situáciu preverí priamo s príslušnými prokurátormi krajskej a okresnej prokuratúry v Prešove," informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. Dodala, že o ďalšom postupe bude prokuratúra informovať.

Krok bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského vníma strana Hlas-SD ako jeden z dôsledkov atmosféry na Slovensku, kde sa preteky v zatýkaní stali predmetom politického boja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok