Finančníka Haščáka chcú vo väzbe, prokurátor podal návrh

TA3 SITA
3.12.2020 16:19

Vplyvného finančníka, ktorého zadržali pri veľkej akcii v sídle Penty, chcú za mrežami. Prokurátor podal návrh na vzatie Jaroslava Haščáka do väzby.

Prokuratúra v Haščákovej kauze navrhuje väzbu pre dvoch obvinených. „Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes na Špecializovaný trestný súd návrh na väzbu dvoch osôb stíhaných pre korupčnú trestnú činnosť a trestný čin legalizácie príjmov z trestnej činnosti,“ uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Doplnila, že u jednej osoby z dôvodu útekovej a kolúznej a u druhej z dôvodu kolúznej väzby.

Polícia zadržala Jaroslava Haščáka v utorok. Následne ho obvinili pre trestné činy korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Obvinenia podľa medializovaných informácií súvisia s kauzou Gorila.

Spis Gorila sa na verejnosti objavil v decembri 2011, jeho obsah tvorili prepisy rozhovorov medzi viacerými politikmi a osobami z prostredia finančných skupín. Za autora spisu je považovaný bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Holúbek. Od roku 2012 na prípade pracuje špeciálny vyšetrovací tím.


Finančník skončil v rukách polície v utorok. Obvinený je z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Finančná skupina Penta považuje zásah za neprimeraný a neopodstatnený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok