Primára plastickej chirurgie odvolali v súvislosti s klientmi zo zahraničia

TA3 TASR
31.1.2018 19:27

Vedenie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura odvolalo primára Kliniky plastickej, rekonštrukčnej a estetickej chirurgie. Dôvodom má byť problém s operáciami zahraničných pacientov. O prípade ako prvý informoval Týždenník TREND na svojej webstránke.

Primára plastickej chirurgie odvolali v súvislosti s klientmi zo zahraničia
TASR/František Iván

Podľa týždenníka malo dochádzať k operáciám zahraničných klientok sprostredkovaných agentúrou New Look Holiday, ktoré mali platiť niekoľkonásobne vyššie sumy, ako sú uvedené v oficiálnom cenníku kliniky. Ako uviedla hovorkyňa UNLP Košice Ivana Stašková, nemocnica nemá a nikdy nemala podpísanú zmluvu s agentúrou New Look Holiday.

"Vedenie nemocnice sa o problematike dozvedelo len pred niekoľkými dňami. Následne sme okamžite spustili interné vyšetrovanie, ktoré ešte nie je ukončené. Na základe prvých poznatkov bol z funkcie odvolaný primár kliniky. Takisto začíname pracovnoprávny postup voči kolektívu kliniky a iným pravdepodobne zainteresovaným zamestnancom. Každý z nich bude predvolaný na individuálny rozhovor, aby sa k danej veci vyjadril. Taktiež pristupujeme k pozastaveniu plánovaných operačných výkonov pre samoplatcov na našej klinike do odvolania," povedala Stašková s tým, že UNLP Košice podáva v predmetnej veci trestné oznámenie.

Témy: Klinika Košice
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok