Poslanci zvolili nového predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií

TA3 SITA
30.1.2018 18:29

Novým predsedom Výboru Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií sa stal poslanec za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Vladimír Sloboda, ktorý vo funkcii nahradil Martina Poliačika.

Poslanci zvolili nového predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií
SITA/Marko Erd

Poliačik nemohol zastávať post patriaci SaS po tom, čo vystúpil zo strany. Na novom predsedovi výboru sa zhodol celý poslanecký klub liberálov. Za Slobodu dnes v tajnej voľbe s hlasovalo 98 zo 118 prítomných poslancov Národnej rady SR.

Poliačik 9. novembra oficiálne oznámil svoj odchod od liberálov. Vtedy povedal, že príbeh SaS je úspešným príbehom, s dnešným smerovaním strany sa však už nevie stotožniť. Napriek dobrému programu SaS už Poliačik nevie reprezentovať stranu pre viaceré názorové rozpory. Predseda liberálov Richard Sulík tiež potvrdil, že Martin Poliačik má v niektorých otázkach odlišný názor ako strana SaS.

Novou predsedníčkou parlamentného výboru pre ľudské práva sa stala Anna Verešová (OĽANO), ktorá vo funkcii vystriedala Eriku Jurinovú. Jurinová sa v regionálnych voľbách stala predsedníčkou Žilinského samosprávneho kraja a vzdala sa poslaneckého mandátu. Verešovú v tajnej voľbe podporilo 92 zo 118 hlasujúcich zákonodarcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok