SaS našla náhradu za Poliačika, zhodli sa na ňom všetci

TA3 SITA
18.12.2017 12:02

Novým predsedom Výboru Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií bude poslanec za SaS Vladimír Sloboda, ktorý vo funkcii nahradí Martina Poliačika. Poliačik nemôže zastávať post patriaci SaS po tom, čo vystúpil zo strany. Na novom predsedovi výboru sa zhodol celý poslanecký klub liberálov.

SaS našla náhradu za Poliačika, zhodli sa na ňom všetci
SITA/Diana Černáková

"Novým predsedom Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií bude poslanec za stranu SaS Vladimír Sloboda," potvrdila to hovorkyňa strany Katarína Svrčeková. Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová pred časom povedala, že "pri tejto funkcii je dôležité, aby ju vykonával rázny človek, schopný nepodľahnúť tlaku poslancov, ktorých správanie reálne posudzuje."

Poliačik 9. novembra oficiálne oznámil svoj odchod od liberálov. Vtedy povedal, že príbeh SaS je úspešným príbehom, s dnešným smerovaním strany sa však už nevie stotožniť. Napriek dobrému programu SaS už Poliačik nevie reprezentovať stranu pre viaceré názorové rozpory. Predseda liberálov Richard Sulík tiež potvrdil, že Martin Poliačik má v niektorých otázkach odlišný názor ako strana SaS.

"Napriek tomu, že s Martinom po ľudskej stránke vychádzame dobre, videl som často, ako doslova trpí, a niektoré postoje boli pre mňa nepochopiteľné," uviedol Sulík a poďakoval sa Poliačikovi za osem rokov práce pre SaS a za množstvo filozofických debát, ktoré mu pomohli preniknúť do myslenia ľudí iného razenia. "Odchádza, ľudsky mi to je ľúto, chápem to. Obom nám bude lepšie po jeho odchode," povedal Sulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok