Z hrdinu sa stal zlodej, peniaze zo zbierky vrátia darcom

TA3 TASR
30.1.2018 18:03

V Británii odsúdili v utorok na štyri roky a tri mesiace väzenia za krádež bezdomovca Chrisa Parkera. Ide o muža, ktorý si svojho času vyslúžil uznanie za to, že po vlaňajšom májovom bombovom útoku v Manchestri pomáhal zraneným, neskôr sa však priznal k tomu, že niektorých z nich okradol.

Z hrdinu sa stal zlodej, peniaze zo zbierky vrátia darcom
SITA/AP

Príbeh Parkera, ktorý opisoval, ako sa 22. mája snažil po výbuchu v hale Manchester Arena pomáhať zraneným ľuďom, vyvolal pozornosť na celom svete, vďaka čomu sa pre tohto bezdomovca podarilo vyzbierať viac ako 50.000 libier (54.900 eur).

Bezdomovca spočiatku oslavovali ako hrdinu, zábery priemyselnej kamery však odhalili, že 33-ročný Parker okradol dve obete útoku, ktorým odcudzil peňaženku a mobilný telefón. Bezdomovec sa neskôr na súde v Manchestri ku krádežiam priznal. Vyzbierané peniaze teraz vrátia ich darcom, informovala agentúra DPA.

"Neboli ste hrdinom, za ktorého ste sa vydávali. Boli ste iba obyčajným zlodejom," povedal bezdomovcovi sudca David Hernandez, keď vynášal rozsudok. Parker situáciu po útoku zneužil a obete okradol, uviedla prokuratúra, zároveň však uznala, že im trochu aj pomohol. "Tieto chvíle súcitu boli krátke," skonštatoval sudca, ktorého citoval regionálny denník Manchester Evening News. Samovražedný bombový útok v Manchestri po koncerte americkej speváčky Ariany Grande si vyžiadal 22 mŕtvych a viac ako 200 zranených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok